Σοκολάτα με αμύγδαλα και τσίλι

21/5/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

2 ½ κούπες γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
13 κουταλάκια του γλυκού ρόφημα σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σοκολάτας εμπορίου
½ κούπα βραστό νερό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένα αμύγδαλα
½ κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε 2 ½ κούπες γάλα, 13 κουταλάκια του γλυκού ρόφημα σοκολάτας,2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σοκολάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη και ½ κουταλιά του γλυκού βανίλια σε σκόνη.

Τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν για περίπου 6 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε το ρόφημα σε τρεις κούπες.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *