Ροφός με κολοκυθάκια

6

8\5\13

Υλικά

Για 4 – 5 μερίδες

1,5 κιλό ροφός, κομμένος σε φέτες
4 κρεμμύδια ξερά μεγάλα (ψιλοκομμένα ή κρεμμυδόζουμο)
5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο
5 λεμόνια (250 γραμμάρια χυμός περίπου)
Μαυροπίπερο (σε σπυριά και τριμμένο)
300 γραμμάρια λάδι
πολύ λίγο κύμινο
1 ματσάκι μαϊντανός
700 γραμμάρια κολοκυθάκια

 

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κομμάτια του ροφού, τα αλατίζουμε με αρκετό ημίχονδρο αλάτι και τα τοποθετούμε στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν. Στο χρόνο που θα χρειασθεί για να αλατισθούν τα ψάρια μπορούμε να ετοιμάσουμε το κρεμμυδόζουμο.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα οποία πρέπει να είναι μικρά και τρυφερά.
Τοποθετούμε στο σκεύος (κατά προτίμηση ταβά) τα κομμάτια του ροφού, ρίχνουμε το κρεμμυδόζουμο και προσθέτουμε νερό, ίσα – όσα να σκεπασθεί καλά το ψάρι. Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά.