Πώς θα διαλέξεις τα σωστά μολύβια μακιγιάζ

167

20\5\13

Δεν ξέρεις πώς να διαλέξεις το σωστό μολύβι; Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες κατά γράμμα και το αποτέλεσμα θα είναι τέλειο.

Μπεζ μολύβι για επιδερμίδα χωρίς ούτε ένα ψεγάδι

Η μυτερή άκρη ενός μολυβιού concealer είναι το μυστικό «όπλο» για να καλύπτεις μικρές ατέλειες, όπως σπασμένα μικρά αγγεία και αδιόρατες φλέβες που ανοίγουν σαν δίχτυ αράχνης ή ακόμη και σημάδια από τον ήλιο. Απλώς πέρνα τη μύτη του μολυβιού πάνω από το σημείο και με την άκρη του δαχτύλου σου ή το σφουγγαράκι που –συνήθως– συνοδεύει το μολύβι και άπλωσε το χρώμα γύρω από τα σημάδια.

Λεπτή μύτη για βλεφαρίδες με super όγκο

Ζωγραφίζοντας μία γραμμή μαύρου χρώματος με λεπτό μαύρο μολύβι στο εσωτερικό χείλος της πάνω βλεφαρίδας θα γεμίσεις τα κενά μεταξύ των τσινόρων, κάνοντας τη βλεφαρίδα σου να δείχνει παχύτερη και μακρύτερη. Τράβηξε απαλά το βλέφαρο προς τα πάνω και άπλωσε το χρώμα ακριβώς κάτω από τη γραμμή της βλεφαρίδας.

Μαλακό και χοντρό για ζωηρότερο smokey βλέμμα

Ο καλύτερος τρόπος για να προσδώσεις ζωντάνια στα μάτια σου είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μαλακό, χοντρό μολύβι με υφή σαν του κραγιόν. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις ένα eyeliner σε μορφή στυλό. Βάψε το πάνω βλέφαρο και κατόπιν δούλεψέ το με βαμβακερό σφουγγαράκι για να απλωθεί ομοιόμορφα. Οι σκούρες αποχρώσεις, όπως το μαύρο ή το πολύ σκούρο γκρι, χαρίζουν δραματικό εφέ στο βλέμμα, ενώ οι καφέ θεωρούνται σαφώς ελαφρύτερες επιλογές.

Mολύβι για ζουμερά χείλη

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις εφέ μεγαλύτερου όγκου στα χείλη σου, αρκεί να σχεδιάσεις μία γραμμή ελάχιστα έξω από το φυσικό όριό τους. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι για τα χείλη. Για εφαρμογή υψηλής ακρίβειας, δοκίμασε πρώτα μικρές, ανεπαίσθητες τελίτσες –η μία κοντά στην άλλη– και κατόπιν ζωγράφισε, με πιο έντονο πάτημα του μολυβιού, τη γραμμή που θέλεις. Τέλος, γέμισε με το ίδιο μολύβι το εσωτερικό των χειλιών σου.

Κανονική μύτη για πιο γεμάτα φρύδια

Το ζητούμενο είναι να δείχνουν φυσικά και όχι ζωγραφισμένα. Και για να πετύχεις αυτό το ρεαλιστικό look, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις δύο διαφορετικά μολύβια φρυδιών που σχεδόν πάντα συνοδεύονται με χτενάκι τα οποία, ωστόσο, να είναι πολύ κοντά στο φυσικό χρώμα των φρυδιών σου. Άπλωσε την πιο φωτεινή απόχρωση στις τρίχες που βρίσκονται κοντά στο εσωτερικό των φρυδιών (προς τη μύτη) και τη σκούρα σκιά στις τρίχες από τη μέση του φρυδιού μέχρι την εξωτερική πλευρά του.

Λύση των 3 λεπτών

«Ξύνοντας τα μολύβια του μακιγιάζ λίγο πριν από τη χρήση τους θα προλάβεις την πιθανή μεταφορά βλαβερών βακτηριδίων στο δέρμα σου» τονίζει η Bάλια Μουσάτου, δερµατολόγος-αφροδισιολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

ΠΗΓΗ: shape.gr