Γλυκό με μαρμελάδα και γιαούρτι

190

17/5/2013

Υλικά

Για 2-4 άτομα

3/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 πακέτου μπισκότα  θρυμματισμένα της επιλογής σας
μαρμελάδα της επιλογής μας
1/2 κιλού στραγγιστό γιαούρτι 2%
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα

 

 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια σε όμορφα ποτήρια χαμηλά βάζουμε 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα.
Ταυτόχρονα στο κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.

Έπειτα βάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τις στρώσεις και τελειώνουμε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την μαρμελάδα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες και σερβίρουμε!

Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κεράσι ταιριάζει απόλυτα! Πασπαλίζουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς της επιλογής σας και σερβίρουμε.