Τα παλιά ποδήλατα μεταμορφώνονται σε… γλάστρες!

131

12\4\13

Δεντροφύτευση την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου

Συγκέντρωσαν και μετέτρεψαν τα παλιά ποδήλατα σε… γλάστρες και τα φυτεύουν την Κυριακή στο Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήραν ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου, η δημοτική κοινότητα Αρκαλοχωρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Οι διοργανωτές με τίτλο «Χάρισέ το!!! Χρωμάτισέ το!!! Φύτεψέ το!!!» συνέλεξαν το προηγούμενο διάστημα τα παλιά ποδήλατα που τους χάρισαν οι δημότες και με κέφι, μεράκι και φαντασία τα έβαψαν σε χαρούμενα χρώματα, μετατρέποντας τα καλάθια τους σε ιδιότυπες γλάστρες έτοιμες για φύτευση στους δρόμους και τις πλατείες του Αρκαλοχωρίου.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 14 Απριλίου οι διοργανωτές καλούν δημότες και επισκέπτες από τις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας του Αρκαλοχωρίου για να φυτέψουν όλα τα ποδήλατα που θα βρίσκονται εκεί, καλώντας παράλληλα όσους επιθυμούν να κρατούν και το δικό τους ξεχωριστό λουλούδι.

Οι εθελοντές που θα συνεισφέρουν στη δράση θα έχουν τη δυνατότητα να φυτέψουν λουλούδια, να ποτίσουν, να μεταφέρουν και να στερεώσουν τα ποδήλατα στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής, αναφέρουν οι οργανωτές της πρωτοβουλίας προσθέτοντας ότι όλοι θα ενωθούν σε μια δημιουργική παρέα, γιορτάζοντας την άνοιξη μέσα από τη συμμετοχή, τη συνεργασία και την προσφορά.