Συμβουλές για να διαλέξεις τα σωστά γυαλιά ηλίου

171

5\4\13

Ένα από τα πλέον μοδάτα αξεσουάρ στην εποχή που έρχεται είναι τα γυαλιά ηλίου. Με υπέροχα φωτεινά χρώματα, διάφανα ή μοντέρνα υλικά και ανανεωμένες φόρμες δίνουν στυλ σε κάθε εκδήλωση αλλά και κάθε ώρα στη ζωή μας. Ωστόσο πολλές φορές παρασυρόμαστε θέλοντας να είμαστε μέσα στις προσταγές της μόδας ή απλά για λόγους οικονομικούς αγοράζουμε γυαλιά τα οποία είναι εντυπωσιακά αλλά δεν μας παρέχουν καμία προστασία από την επικίνδυνη ακτινοβολία.Οι επιπτώσεις; Παθολογικά προβλήματα στα μάτια αλλά και ρυτίδες γύρω από αυτά. Ας βάλουμε λοιπόν κάτω τα δεδομένα και να δούμε με ποια κριτήρια πρέπει να διαλέγουμε γυαλιά ηλίου

-Δώσε σημασία στους φακούς.
Κατάλληλους φακούς θεωρούμε αυτούς που ανακόπτουν το 100% της υπεριώδους ακτινοβολίας και προσφέρουν προστασία. Αναζητήστε από το κατάστημα οπτικών να δείτε τις προδιαγραφές των φακών.

-Σωστή εφαρμογή
Τα γυαλιά πρέπει να εφαρμόζουν σωστά δηλαδή να στηρίζονται σωστά στη μύτη και τα αυτιά και να έχουν τη σωστή απόσταση από το μέτωπο.

-Το μέγεθος μετράει!
Το μέγεθος των γυαλιών είναι αναγκαίο να είναι μεγάλο. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια των φακών τόσο μεγαλύτερη και η προστασία αφού εκτός από τα μάτια προστατεύεται και η περιοχή της ευαίσθητης επιδερμίδας γύρω από αυτά.

Και μην ξεχνάς!
Ακόμη και στην περίπτωση που τα γυαλιά σου τηρούν όλες τις προδιαγραφές, μην αφήνεις ποτέ την επιδερμίδα σου εκτεθειμένη χωρίς την προστασία του αντηλιακού σου!

Πηγή:www.faysbook.gr