Μισείς την ψαλίδα στα μαλλιά; Να πώς θα απαλλαγείς

225

29\4\13

1. Κόψε τις άκρες μια φορά το μήνα
Το στάιλινγκ, το απότομο και «άγριο» βούρτσισμα των μαλλιών, ο αέρας, οι βαφές ταλαιπωρούν τα μαλλιά και συχνά δημιουργούν ψαλίδα.

Αν επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου μία φορά κάθε 1-1 ½ μήνα για να «πάρει» τις άκρες και οι άκρες θα είναι πιο υγιείς και τα μαλλιά θα μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα.

2. Μην ξεχνάς τη μάσκα μαλλιών
Σε συχνότητα 1-2 φορές την εβδομάδα η ειδική μάσκα μαλλιών (επιλέγοντας αυτή που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών μας ώστε να μην τα βαραίνει) χαρίζει στα μαλλιά ενυδάτωση και θρέψη και βοηθά να αντέχουν τις κακουχίες.

3. Με μέτρο το πιστολάκι
Πολλές φορές κάνουμε brushing στα μαλλιά μας και κολλάμε το πιστολάκι πάνω στη βούρτσα, με αποτέλεσμα ο καυτός αέρας να τα ταλαιπωρεί και να τα καίει. Αφενός το κυματισμός που θέλουμε να αποκτήσουν δεν γίνεται καλύτερος έτσι, αφετέρου καταστρέφεται η τρίχα.Με μέτρο πρέπει να γίνεται και η χρήση του ειδικού ψαλιδιού για τα μαλλιά, γιατί η καθημερινή

4. Η σιλικόνη κάνει καλό
Λίγες σταγόνες υγρής σιλικόνης για τα μαλλιά, την οποία θα απλώσεις με έμφαση στις άκρες, βοηθά να αποκατασταθεί η ζημιά στις άκρες των μαλλιών, ενώ η χρήση της βοηθά και προληπτικά.

Πηγή:www.faysbook.gr