Το ξύδι ως προϊόν ομορφιάς

335

1/3/2013

Υπάρχουν πολλά κοινά προϊόντα που χρησιμοποιείς στην κουζίνα για τη μαγειρική σου τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στο μπάνιο για τη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών σου.Οι ειδικοί προτείνουν να αγοράσεις ένα μπουκάλι μηλόξυδο καθώς θα μάθεις πώς μπορείς να το χρησιμοποιείς για την καθημερινή σου φροντίδα και περιποίηση.

Για απαλό δέρμα

Λόγω του ότι το ξύδι είναι όξινο, κλείνει τους πόρους της επιδερμίδας σου και το κάνει εξαιρετικά λαμπερό. Για το λόγο αυτό οι ειδικοί λένε πως είναι καλό να αναμειγνύεις την κρέμα σώματος που χρησιμοποιείς με λίγο ξύδι για καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτή η ανάμειξη δίνει και μία ωραία μυρωδιά χωρίς να χρειαστεί να βάλεις άρωμα.

Για λαμπερά μαλλιά

Τον περισσότερο καιρό οι γυναίκες δε χρησιμοποιούν σωστά το σαμπουάν και την κρέμα μαλλιών με αποτέλεσμα τα μαλλιά τους να μην είναι όσο λαμπερά θα έπρεπε. Για να το αποφύγεις αυτό βάλε 5 σταγόνες ξυδιού (το οποίο έχεις αναμείξει με κρύο νερό σε ένα μπολ) στα μαλλιά σου μετά το λούσιμο και το στέγνωμα με πετσέτα και κάνε μασάζ στο κεφάλι σου. Μην το ξεπλύνεις.

Για θεραπευτικό μπάνιο

Ανάμειξε λίγο μηλόξυδο με το νερό της μπανιέρας σου, αν κάνεις αφρόλουτρο, για να θεραπεύσεις το θαμπό και κόκκινο από τα σπυράκια δέρμα σου.

Για καθαρό κρανίο

Το μηλόξυδο έχει τέτοιες φυσικές ιδιότητες που μπορεί να καθαρίσει το κεφάλι σου από την πιτυρίδα. Δημιούργησε το δικό σου σαμπουάν ανακατεύοντας νερό και μηλόξυδο (σε ίση ποσότητα) σε ένα μπουκαλάκι και ρίχνοντας το σαν σπρέι στο κεφάλι σου.

Για καθαρό πρόσωπο

Το ξύδι ισορροπεί το pH της επιδερμίδας σου και δρα σαν στυπτικό σε λιπαρές επιδερμίδες. Ανακάτεψε μισό νερό και μισό ξύδι σε ένα μπουκαλάκι και χρησιμοποίησε το καθημερινά πριν την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου.

Πηγή:www. faysbook.gr