Συμβουλές για νεανικό πρόσωπο

253

23/3/2013

Ανησυχείτε για τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές στο πόδι της χήνας που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους λίγο μετά την ηλικία των 20;

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτό απ’ ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο και η ηλικία φαίνεται πρώτα σε αυτό το σημείο. Δεν χρειάζεται να περάσετε την πόρτα του δερματολόγου ή του πλαστικού χειρουργού για να αποκτήσετε νεανικό βλέμμα. Τα τρία μυστικά που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν…

Βλεφαροπλαστική με… μολύβι

Ανορθώστε το βλέμμα σας επενδύοντας σε ένα τονισμένο περίγραμμα και όχι σε έντονες σκιές στα βλέφαρα. Πώς θα το πετύχετε;

Με ένα γκρι, καφέ, μπλε σκούρο ή σκούρο λαδί μολύβι σχεδιάστε μια λεπτή γραμμή στη βάση των άνω και κάτω βλεφαρίδων.

Αποφύγετε τα πολύ σκούρα χρώματα στα βλέφαρα, π.χ. μαύρη σκιά στο πάνω μέρος των βλεφάρων ή μαύρο μολύβι ματιών. Σκληραίνουν υπερβολικά τα χαρακτηριστικά και δείχνουν πιο έντονα τις ρυτίδες.

Εφέ λίφτινγκ με… μάσκαρα

O ρόλος της μάσκαρα είναι να ανοίγει και να τονίζει το βλέμμα. Επιλέξτε ένα προϊόν που χαρίζει όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες. Καλό είναι να μην περνάτε με μάσκαρα τις κάτω βλεφαρίδες γιατί κάτι τέτοιο τονίζει τους μαύρους κύκλους και δείχνει το βλέμμα κουρασμένο.

Όσον αφορά στο χρώμα προτιμήστε σκούρα καφέ μάσκαρα που γλυκαίνει το βλέμμα και όχι μαύρη. Αν επιμείνετε στη μαύρη, περάστε τη μόνο στις άκρες των βλεφαρίδων, αφού προηγουμένως έχετε περάσει την καφέ.

Αποτέλεσμα «μπότοξ»… στα φρύδια

Τα άτονα φρύδια ή το ημικύκλιο σχήμα που καταλήγει προς τα κάτω κάνουν την όψη να δείχνει κουρασμένη και λυπημένη.

Τονίστε το σχήμα των φρυδιών σας με ένα μολύβι δίνοντας έμφαση στη πάνω γραμμή. Αυτό το τρικ θα βοηθήσει τα φρύδια να φαίνονται πιο ανασηκωμένα και τα μάτια πιο μεγάλα και φωτεινά.

Μαύροι κύκλοι

Μην ξενυχτάτε συχνά, περιορίστε το στρες, το πολύ κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης αλλά και την έκθεση τον ήλιο (καθώς αυξάνεται η παραγωγή μελανίνης και επιδεινώνει την εμφάνισή τους).

Επιπλέον, βοηθάει πολύ να χρησιμοποιείτε καθημερινά, πρωί – βράδυ, μια κρέμα ματιών και ένα κίτρινο καλυπτικό κονσίλερ.

Πηγή: omorfamystika.gr