ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ

43

7\3\13

Υλικά
Για 10 Μπωλ
1 σοκολάτα κουβερτούρα 125γρ.
1 βιτάμ
4-5 αυγά
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 πακέτο φρυγανιές
1 μικρό χυμό πορτοκαλιού
½ ποτήρι ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπώ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντυγί και την βάζω στο ψυγείο. Εγώ προτιμώ τη φυτική σαντυγί, την πράσινη.
Βάζω σε μια μικρή κατσαρόλα το βιτάμ, τη ζάχαρη άχνη και την κουβερτούρα να λιώσουν πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσουν και ενωθούν όλα μαζί τα αποσύρω από τη φωτιά και αρχίζω να τα χτυπώ με το μίξερ και να ρίχνω ένα-ένα τα αυγά.
Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο. Βράζω το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.
Αρχίζω να φτιάχνω το προφιτερόλ.
Βουτώ τη φρυγανιά στο σιρόπι και την τοποθετώ στο πάτο του μπώλ. Βάζω πάνω στη φρυγανιά μια κοφτή κουταλιά σαντυγί και συνεχίζω βάζοντας τη σοκολάτα. Προσοχή όμως η σοκολάτα πρέπει να έχει κρυώσει και να είναι λίγο πηχτή. Στολίζω με τη σαντυγί που μου έχει μείνει.