Μοσχάρι με Λιγκουίνι και Γιαούρτι στο Πήλινο

5

3\3\13

Υλικά 
Μισό κιλό μακαρόνια τύπου λιγκουίνι
1 κιλό μοσχάρι
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/4 τυρί ρεγκάτο
Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγο μπαχάρι
Πιπέρι-αλάτι
Εκτέλεση 
Βράζουμε τα μακαρόνια “al dente” σε αλατισμένο νερό, με μία κουταλιά της σούπας λάδι.
Σοτάρουμε σε μία χύτρα το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχάρι, το οποίο έχουμε κόψει πρώτα σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε τη ντομάτα,τα καρυκεύματα, ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε για 45 λεπτά.
Παίρνουμε μικρά πήλινα σκεύη ή ένα πυρέξ, στα οποία τοποθετούμε μία στρώση μακαρόνια, από πάνω το μοσχαράκι με τη σάλτσα, τα σκεπάζουμε με άλλη μία στρώση μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μέσα σε ένα σκεύος τρίβουμε το ρεγκάτο και το ενσωματώνουμε στο γιαούρτι. Με το μείγμα του γιαουρτιού σκεπάζουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Βάζουμε τα πήλινα σκεύη στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί.