Επιστροφή στη «Γαλάζια λίμνη»

157

12/3/2013

Η «Γαλάζια Λίμνη» ή αλλιώς «Blue Lagoon» αποτελεί το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της Ισλανδίας, που βρίσκεται μόλις 40 λεπτά από το Ρέικιαβικ, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν μπάνιο και χαλάρωση μέσα σε ένα καταγάλανο τοπίο!

Στην ουσία πρόκειται για ένα γεωθερμικό πάρκο με ζεστό θαλασσινό νερό, γνωστό και με την ονομασία «The Land of Fire and Ice» (σ.σ.»Η γη της φωτιάς και του πάγου»), επειδή οι τυχεροί λουόμενοι απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός… καυτού μπάνιου ακόμη και όταν χιονίζει!

Η θερμοκρασία του νερού στη λιμνοθάλασσα είναι 37-39 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσει κανείς μια απολύτως φυσική σάουνα! Επιπλέον, ένας καταρράκτης προσφέρει αναζωογονητικό μασάζ σε όποιον το επιλέξει, ενώ η λάσπη που υπάρχει σε διάφορες κοιλότητες της λίμνης ολοκληρώνει μια μοναδική εμπειρία… σπα!

Το μαγευτικό φυσικό τοπίο της «γαλάζιας λίμνης» δεν μπορεί παρά να κερδίσει στα… σημεία όλα τα κινηματογραφικά σκηνικά που έχουν στηθεί κατά καιρούς για έναν και μοναδικό λόγο: Η «μητέρα φύση» είναι ασυναγώνιστη!

Πηγή:perierga.gr