ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ με ΛΑΧΑΝΙΚΑ

0

1\3\13

Υλικά
Διάφορα λαχανικά όπως μελιτζάνα, μανιτάρια, πιπεριές πολύχρωμες, καρότο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ότι άλλο λαχανικό μας αρέσει, κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια.
Κριθαράκι
Αλάτι-πιπέρι
Λάδι
Μαιντανό 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο
Ένα κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνω το λάδι και σωτάρω τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις πάρουν χρώμα τα αποσύρω από τη φωτιά με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη. Στο ίδιο λάδι που δεν πρέπει να είνα πάρα πολύ αλλά ίσα – ίσα να καλύπτει τον πάτο, ρίχνω την ποσότητα από το κριθαράκι που θέλω για να πάρει και αυτό ένα ξανθό χρώμα. Κατόπιν προσθέτω το ανάλογο νερό, το ντοματάκι, μισό κουταλάκι ζάχαρη και αφήνω σε σιγανή φωτιά να βράσουν, μέχρι να αρχίσει να τελειώνει το νερό. Ρίχνω το αλάτι, το πιπέρι και σβήνω τη φωτιά. Αυτή τη στιγμή προσθέτω όλα τα λαχανικά και ανακατεύω 2- 3 φορές. Ρίχνω τον μαιντανό, ανακατεύω ξανά, σκεπάζω το τηγάνι και αφήνω τα υλικά να απορροφήσουν τα υγρά.