Γεμιστά Φιλέτα Κοτόπουλου με Σπανάκι

5\3\13

Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
150 γρ. σπανάκι
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού άνηθο
1 πικάντικη πιπεριά (ή 3 «μπακάλικες») κομμένη σε λωρίδες
100 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη σε μεγάλα κομμάτια
2 φέτες κασέρι
Μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι βαλσάμικο με μέλι
Μισό ποτήρι του κρασιού γάλα εβαπορέ
Αλάτι-πιπέρι-Θυμάρι
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φιλέτα και τα ανοίγουμε πρώτα με το μαχαίρι, όσο μπορούμε καλύτερα, και στη συνέχεια χτυπώντας τα, έτσι ώστε να γίνουν πλατιά και ίσια, όχι όμως πολύ λεπτά –  πάχους ενός δαχτύλου.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι, τον άνηθο, την πιπεριά, προσθέτουμε αλάτι -πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά και τελευταίο ρίχνουμε το τυρί φέτα.
Αφού αλατοπιπερώσουμε και πασπαλίσουμε με θυμάρι τα φιλέτα κόβουμε το κασέρι σε 3 λωρίδες και τοποθετούμε κάθε μία στο κέντρο του φιλέτου. Γεμίζουμε κατά μήκος κάθε φιλέτο με τη γέμιση και το κλείνουμε, τοποθετώντας τη μία άκρη πάνω στην άλλη, δημιουργώντας έτσι ένα πλατύ φάκελο.
Ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σε σιγανή φωτιά ψήνουμε τα φιλέτα. Μόλις ψηθούν από όλες τις πλευρές τα αποσύρουμε από τη φωτιά και στο ίδιο τηγάνι μαζί με το ζουμί που υπάρχει, ρίχνουμε το βαλσάμικο ξύδι με μέλι, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει ότι έχει απομείνει στο τηγάνι, προσθέτουμε το γάλα με μια πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε πάλι 2-3 φορές και σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο μαζί με την πολύ ωραία γλυκιά σάλτσα. Πρέπει να κάνουμε τη σάλτσα την τελευταία στιγμή λίγο πριν σερβίρουμε για να παραμείνει ρευστή και ζεστή γιατί όσο την αφήνουμε να κρυώσει πήζει.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *