Έφτιαξαν «πόδια-βατραχοπέδιλα» για να κολυμπήσει 7χρονο αγοράκι

148

6\3\13

Ένα 7χρονο αγοράκι από τη Βρετανία, που έχασε και τα δύο του πόδια εξαιτίας της μηνιγγίτιδας όταν ήταν μωρό, κατόρθωσε να κολυμπήσει μαζί με τους φίλους του χάρη σε αδιάβροχα προσθετικά πόδια με βατραχοπέδιλα που κατασκευάσθηκαν ειδικά γι’ αυτό.

Ο μικρούλης Κίραν Κέλσο, από το Νόρθγουϊτς, κόντεψε να πεθάνει το 2006 όταν προσεβλήθη από μηνιγγιτιδοκοκκική μηνιγγίτιδα και παρότι τελικά τα κατάφερε, οι γιατροί αναγκάσθηκαν να του ακρωτηριάσουν και τα δύο πόδια από το γόνατο και κάτω, καθώς και μεγάλο μέρος από τα δάκτυλα των χεριών του.

Παρ’ όλα αυτά, μεγαλώνει φυσιολογικά, παίρνει μέρος σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου του, κάνει ενόργανη γυμναστική και πριν από ένα χρόνο άρχισε μαθήματα κολύμβησης.

Αν και δεν μπορεί ακόμα να μετακινηθεί εύκολα μέσα στο νερό ούτε να επιπλεύσει με την άνεση των άλλων παιδιών, λατρεύει το κολύμπι και έως πρότινος ονειρευόταν την ημέρα που θα κολυμπήσει ελεύθερα μαζί με τους φίλους του, δίχως να έχει συνεχώς δίπλα του τον προπονητή του.

Έτσι, ο πατέρας του Γκάρι και η μητριά του Τζέμα, μάζεψαν χρήματα και παρήγγειλαν ένα ζευγάρι αδιάβροχα τεχνητά πόδια στο London Prosthetics Centre, το οποίο κατασκεύασε και ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα που στερεώνονται στο κάτω μέρος των προσθετικών ποδιών.

Η οικογένεια του Κίραν ελπίζει τώρα να μαζέψει αρκετά χρήματα ώστε να ταξιδέψουν όλοι μαζί στη Φλόριντα και να κολυμπήσει ο μικρούλης με τον Winter, ένα δελφίνι που έχασε την ουρά του σε μια παγίδα και πριν από λίγα χρόνια απέκτησε κι αυτό προσθετική ουρά.

Ο Winter είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας του 2011 «Dolphin Tale» (παίζουν ο Μόργκαν Φρίμαν, η Άσλεϊ Τζαντ κ.ά.) που περιγράφει την περιπετειώδη ζωή του. Αυτή την ταινία είδε πέρυσι ο Κίραν και θέλησε να κολυμπήσει κι αυτός «σαν το δελφίνι».

Πηγή:www.tanea.gr