Τρώμε όπως… κοιμόμαστε

113

12/2/2013

Γνωρίζαμε ότι η συχνότητα των γευμάτων βάζει σε τάξη το διατροφικό μας πρόγραμμα και προάγει τις σωστές διατροφικές μας συνήθειες. Αυτό όμως που τώρα μαθαίνουμε είναι πως ο χρόνος της βραδινής κατάκλισης σχετίζεται τόσο με την συχνότητα των γευμάτων, όσο και με την ποιότητα των διατροφικών συνηθειών.

Συγκεκριμένα, ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Hirosima στην Ιαπωνία, μελέτησαν σε 3,398 φοιτητές τη σχέση της ώρας της βραδινής κατάκλυσης με τις διατροφικές συνήθειες. Βρήκαν, ότι αυτοί που κοιμούνται μετά τα μεσάνυχτα είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραλείψουν το πρωινό γεύμα, να έχουν άστατο μεσημεριανό,να καταναλώνουν με μικρότερη συχνότητα ψάρια, γάλα, φρούτα και λαχανικά καθώς επίσης να καπνίζουν περισσότερο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν κοιμόμαστε αργά, ξυπνάμε αργά, χάνουμε το πρωινό γεύμα και κατά κάποιο τρόπο διαταράσσεται η διατροφική ισορροπία.

Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που φαίνεται πως η ώρα της βραδινής κατάκλυσης μπορεί να σχετίζεται με τις διατροφικές μας συνήθειες.Τα ευρύματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο Διαιτολόγιας που έγινε πρόσφατα στην Ιαπωνία.

Πηγή:www.tanea.gr