Ταραμοκεφτέδες

21

14\2\13

Υλικά

500γρ ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο ξερό
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη (αν χρειαστεί)
4 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως, μουσκεμένες και στυμμένες καλά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την ταραμοσαλάτα, τις στυμμένες φέτες του τοστ, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Ζυμώστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν η ζύμη σας βγει αραιή και δεν πλάθεται προσθέστε όση φρυγανιά χρειάζεται και ξαναζυμώστε. Για να γίνουν ακόμα πιο νόστιμοι οι κεφτέδες σας φτιάξτε τη ζύμη από την προηγούμενη μέρα και αποθηκεύστε τη στο ψυγείο σε σκεπασμένο σκεύος. Πλάστε τους ταραμοκεφτέδες σας (μην τους κάνετε στρογγυλούς, προτιμήστε να έχουν πλακέ σχήμα) και αλευρώστε τους. Τινάξτε τους ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι και ρίξτε τους σε τηγάνι με καυτό λάδι, τόσο ώστε να τους καλύπτει ως τη μέση. Γυρίστε τους μόλις κοκκινίσουν από τη μια πλευρά και αφήστε μέχρι να ροκοδοκοκκινίσει και η άλλη πλευρά. Βγάλτε τους από το τηγάνι και αφήστε τους σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστοί.