Στρούντελ αλμυρό με φρέσκα μανιτάρια

2

4\2\13

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας,

200 γραμ. γιαούρτι πρόβειο (ναι, παρακαλώ πολύ πρόβειο και με την πέτσα του)

250 γραμ. τυρί τύπου γκούντα, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη σας,

150 γραμ. κεφαλοτύρι, όχι πολύ αλμυρό,

1 μεγάλο αυγό,

1/3 κουταλάκι τριμμένο μοσχοκάρυδο,

1/3 κουταλάκι τριμμένο πιπέρι μαύρο,

1/3 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα,

250-300 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε κομμάτια(ή και κονσέρβας κομμένα που θα ξεπλύνετε προηγουμένως καλά)και λίγο βούτυρο(μια και μισή κουταλιά).

 

Εκτέλεση:

Τρίβετε τα τυριά σας βαθύ μπολ.

Τ’ ανακατεύετε με το γιαούρτι και το αυγό.

Πασπαλίζετε τα πιπέρι και την πάπρικα κα ανακατεύετε και πάλι.

Στην σφολιάτα που έχετε κόψει κάθετα (στη μέση) σε δύο μέρη, απλώνετε στο κέντρο της μείγμα των τυριών-γιαουρτιού, και στα δύο μέρη.

Από πάνω βάζετε μερικά από τα σοταρισμένα μανιτάρια (φροντίζοντας να τα χωρίσετε κατ’ ουσία σε τέσσερα μέρη).

Βάζετε πάλι μείγμα τυριών-γιαουρτιού και κλείνετε με μανιτάρια.

Πασπαλίζετε λίγο τα μανιτάρια με λίγη έξτρα πάπρικα και ενώνετε πλέον την σφολιάτα σε ρολό.

Μεταφέρετε σε ταψί με ανικολλητικό χαρτί, βάζοντας την ένωση προς τα κάτω.

Χαράσσετε ελαφρώς τις επιφάνειες των στρούντελ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα στους 190-200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της κάθε σφολιάτας.