Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου

21

13\2\13

Υλικά:

1/2 κιλό ρεβίθια

3 μεγάλες πατάτες

2 μεγάλα κρεμμύδια

1/3 ματσάκι ματζουράνα

1/2 ματσάκι δυόσμο

αλάτι

πιπέρι μπόλικο

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουσκέψουν από το προηγούμενο βράδυ.Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε.
Κόβουμε την ματζουράνα και τον δυόσμο.
Σε ένα multi θα αλέσουμε τα υλικά μας, κάθε φορά θα βάζουμε και λίγο απο όλα.
Έτσι ρίχνουμε λίγα ρεβίθια,κομμάτια βραστής πατάτας , λίγο κρεμμύδι, λίγα φύλλα ματζουράνας και δυόσμου και αλέθουμε.Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.