Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ, ρόδι και φιστίκια

0

4\2\13

Υλικά:

Για την βινεγκρέτ:

1/2 φλιτζάνι χυμό σαγκουίνι (μπορεί να αντικατασταθεί με πορτοκάλι ή μανταρίνι)

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.γ. μουστάρδα Dijon

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. σέρι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/4 κ.γ. αλάτι

/4 κ.γ. πιπέρι

Για τη σαλάτα:

350 γρ. σαλάτα (λόλα, ρόκα, ραντίτσιο ή οποιαδήποτε σαλάτα της προτίμησής σας)

τους σπόρους από 1 ρόδι

1 φλιτζάνι φιστίκια, ψημένα και αλατισμένα

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τα χορταρικά μέσα στη βινεγκρετ και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε από πάνω τουςσπόρους ροδιού και τα φιστίκια και σερβίρουμε αμέσως.

Αν πρόκειται να σερβίρουμε αργότερα φυλάσσουμε τη βινεγκρετ στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο, ξεχωριστά από τα λαχανικά.