Πατατοκροκέτες

3

3\2\13

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
1 φλυτζάνι του τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
6-7 ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλας
αλάτι πιπέρι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μπόλικο νερό.
Τις στραγγίζουμε ,τις ξεφλουδίζουμε ,και τις περνάμε από τον μύλο λαχανικών να γίνουν πουρές .
Ρίχνουμε σε μπόλ τον πουρέ πατάτας και προσθέτουμε το τυρί ,το κρεμμύδι, αν μαιντανό ,την γαλοπούλα ,και αλάτι πιπέρι.
Αδειάζουμε το αλεύρι σε ρηχό σκεύος παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε κεφτεδάκια στρογγυλά ,η μακρόστενα .
Κυλάμε τις πατατοκροκέτες μέσα στο πιάτο με το αλεύρι έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες να πάρουν ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα .
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τυρίτριμμένο και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο .Εμένα μου αρέσουν με λίγη μαγιονέζα .