Μπιφτέκια Βραστά με μίνι Πέννες Κολοκυθιού και Κόκκινο Πέστο

137

11\2\13

1 κουτί μίνι πέννες κολοκυθιού

Βράζουμε αρχικά τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 περίπου λεπτά και τις στραγγίζουμε. 

Υλικά για τα Μπιφτέκια (15 μικρά μπιφτεκάκια)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/4 ψωμί χωρίς την κόρα του μουσκεμένο και στημένο καλά
1 αυγό
Αλάτι-Πιπέρι-Ρίγανη-Κύμινο από μισό κουταλάκι του γλυκού
Μισό φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά. Εγώ χρησιμοποιώ το μπλέντερ K-mix όπου τοποθετώ όλα τα υλικά, μαζί και τον κιμά.
Σε μία ανοιχτή κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε 1 ποτήρι νερό και 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια, σαν κεφτεδάκια, τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό τους. Τα γυρίζουμε μόνο μία φορά. Μόλις σωθεί το νερό στίβουμε 1 λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Υλικά για το Κόκκινο Πέστο
Μία χούφτα σπανάκι ωμό
Ένα φακελάκι κουκουνάρι
8 λιαστές ντομάτες μαζί με το λάδι τους
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο, κόβουμε με τα χέρια μας το σπανάκι και το ρίχνουμε μέσα να μαραθεί. Ρίχνουμε και το κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε κανά δυο φορές. Κατόπιν τα αδειάζουμε στο μπλέντερ προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες με το λάδι τους και τα χτυπάμε έντονα μέχρι να λιώσουν.
Κατόπιν τα αδειάζουμε πάλι στο ίδιο τηγάνι ,προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και να ενωθούν. Σερβίρουμε με τα μπιφτέκια μας.