Μαλλιά με ψαλίδα;

229

10/2/2013

Η ψαλίδα στα μαλλιά είναι σημάδι κακιάς μεταχείρισης του τριχωτού της κεφαλής και ελάχιστης φροντίδας. Επανόρθωσε την τρίχα σου αλλάζοντας τις πιο απλές συνήθειες που ακολουθείς καθημερινά και ταλαιπωρούν τα μαλλιά με τον πιο ύπουλο τρόπο.

Λάθος Νο1: Καθημερινό λούσιμο
Ποιος να φανταζόταν ότι το πολύ συχνό λούσιμο όχι μόνο δεν βοηθάει την τρίχα να αναπτυχθεί και να λάμψει, αλλά «σπάει» και ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Η συχνή χρήση προϊόντων «ξεγυμνώνουν» την τρίχα από τα φυσικά έλαια και αυτό οδηγεί σε ξηρότητα με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει την τρίχα και να την κάνει πιο εύκολα να σπάει και να δημιουργείται ψαλίδα.

Λάθος Νο2:Υπερβολική χρήση εργαλείων styling με θερμότητα
Το πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος ή το ειδικό εργαλείο για μπούκλες, μπορεί να μας χαρίζουν ένα τέλειο χτένισμα και περιποιημένα μαλλιά, αλλά η συχνή χρήση τους καταστρέφει σε μεγάλο βαθμό την τρίχα. Η θερμότητα ταλαιπωρεί αρκετά την τρίχα με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται και να σπάει. Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα κατά της θερμότητας πριν χρησιμοποιήσεις ένα τέτοιο εργαλείο ή, ακόμα καλύτερα, άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά όποτε υπάρχει δυνατότητα.

Λάθος Νο3: Συχνό βούρτσισμα
Και όμως, το συχνό βούρτσισμα μπορεί να καταστρέψει την τρίχα από τη ρίζα. Ειδικά αν έχεις θαμπά και ξηρά μαλλιά που μπλέκονται, το άγαρμπο βούρτσισμα μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα. Χτένισε τα μαλλιά σου μια με δυο φορές τη μέρα με απαλές κινήσεις, και προτίμησε τα προϊόντα που μαλακώνουν την τρίχα και κάνουν τα μαλλιά πιο ευκολοχτένιστα.

Λάθος Νο4: Τρίψιμο μαλλιών με την πετσέτα
Το τρίψιμο των βρεγμένων μαλλιών με την πετσέτα αποδυναμώνει την τρίχα και καταστρέφει την υφή της. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να απορροφηθεί η υγρασία από τα φρεσκολουσμένα μαλλιά σου είναι να χρησιμοποιήσεις την πετσέτα, σκουπίζοντας τα μαλλιά με ταμποναριστές και απαλές κινήσεις, από τη ρίζα προς την άκρη.

Λάθος Νο5: Συχνό βάψιμο
Προφανώς και δεν μπορείς να αφήσεις τη ρίζα σου να φτάσει μέχρι το ύψος των αυτιών για να μην ταλαιπωρήσεις τα μαλλιά σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως για να προλάβεις τα αρνητικά αποτελέσματα, είναι οι συχνές θεραπείες στο σπίτι. Δώσε στα μαλλιά σου τη φροντίδα που χρειάζονται κάνοντας συχνά μάσκες, θρεπτικές, ενυδατικές θεραπείες, βάζοντας ειδικά προϊόντα που μαλακώνουν τις άκρες, και κανονίζοντας ανά τρείς μήνες ραντεβού για φορμάρισμα που θα δυναμώσει τις τρίχες.

ΠΗΓΗ:www. faysbook.gr