Μάσκα σύσφιξης για διεσταλμένους πόρους

152

11/2/2013

Ιδανική μάσκα για όσους έχουν λιπαρά δέρματα με μεγάλους – διεσταλμένους πόρους. Αμέσως μετά την εφαρμογή θα δείτε μεγάλη διαφορά στους πόρους και την σφριγηλότητα του δέρματος.

Για τη μάσκα θα χρειαστείτε:

1 ασπράδι αυγού
½ κουταλάκι γλυκού χυμό λεμονιού
¼ ντομάτα (μικρή)

Εκτέλεση:

Αφαιρέστε τα σποράκια από την ντομάτα και περάστε την στον ψιλό τρίφτη. Σε ένα μπολ χτυπήστε το ασπράδι καλά μέχρι να γίνει ένας πλούσιος αφρός, προσθέστε το χυμό λεμονιού, χτυπήστε λίγο ακόμα και προσθέστε την ντομάτα. Ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα και η μάσκα είναι έτοιμη.

Εφαρμογή:

Επειδή η μάσκα είναι υγρή, απλώστε τη με ένα πινέλο μάσκας, σε 2-3 στρώσεις, σε όλο το πρόσωπο ή μόνο στις περιοχές όπου οι πόροι είναι διεσταλμένοι. Αφήστε τη μάσκα για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Το λεμόνι και η ντομάτα είναι πλούσια σε οξέα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, τους ρύπους από τους πόρους και το περιττό σμήγμα (λιπαρότητα), καθώς και συσφίγγουν τους καθαρούς πλέον πόρους ώστε να μην είναι τόσο ευδιάκριτοι. Το ασπράδι του αυγού επίσης συσφίγγει τους πόρους και προσφέρει λαμπερό και νεανικό δέρμα.

Πηγή:www.jenny.gr