Κοτόπουλο με πράσα και τυρί κρέμα

4

21\2\13

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400γρ (2 πακέτα) τυρί κρέμα light
1/3 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κύβο κοτόπουλου
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε αρχικά το κρεμμύδι και το πράσο. Μόλις μαραθούν καλά (μετά από 10 λεπτά περίπου) προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να θωρακιστεί (να ασπρίσει το κρέας) από όλες τις πλευρές. Διαλύετε τον κύβο κοτόπουλου σε ένα φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε σε μέτρια φωτιά το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Δοκιμάζετε για αλάτι-πιπέρι και προσθέτετε αν χρειάζεται.

Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε και το φαγητό σας είναι έτοιμο.

Για να γίνει ακόμα πιο ευπαρουσίαστο αλλά και νόστιμο μπορείτε αν θέλετε να μεταφέρετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζετε αρχικά με φρυγανιά και μετά με την παρμεζάνα και ψήνετε για λίγο σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Σε περίπτωση που έχετε μικρά ατομικά πυρίμαχα σκεύη, χρησιμοποιήστε αυτά!