Καυτερό κοτόπουλο στο πήλινο

5

16/2/2013

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μικρές μπουκίτσες
1 φλιτζάνι κέτσαπ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 πιπεριές κέρατα κομμένες σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι τυρί σκληρό, με χαμηλά λιπαρά, κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε ελαιόλαδο και ρίχνετε αρχικά το κοτόπουλο, σοτάρετε για 5 λεπτά, και στη συνέχεια ρίχνετε και τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σβήστε με το κρασί και ρίξτε και την κέτσαπ.

Ανακατέψτε για άλλα 5-10 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά. Ρίξτε το σκληρό τυρί, την καυτερή πάπρικα και αλάτι. Μοιράστε το μίγμα σε ατομικά πήλινα (για γιουβετσάκι) ή σε μια μεγάλη πήλινη γάστρα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για άλλα 30 περίπου λεπτά.