ΕΟΠΥΥ: Απλοποιείται η χορήγηση αναλώσιμων σε διαβητικούς

181

6/2/2013

Απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης αναλώσιμων υλικών στους διαβητικούς, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ.

Οι αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Μαρτίου προβλέπουν μεταξύ άλλων ότι η συνταγογράφηση θα γίνεται από όλους τους γιατρούς (συμβεβλημένους ή μη) με τους ασφαλισμένους να πληρώνουν στα φαρμακεία μόνον τη συμμετοχή τους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ενιαίου Ταμείου, από 1-3-2013η χορήγηση των αναλώσιμων υγειονομικών υλικών του διαβήτη θα γίνεται με αναγραφή σε παραπεμπτικό.

«Ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται τα αναλώσιμα υλικά του Διαβήτη, όπως πριν, από τα συμβεβλημένα από τον ΕΟΠΥΥ φαρμακεία και εταιρείες, πληρώνοντας μόνο την προβλεπόμενη από την νομοθεσία συμμετοχή του και όχι την καταβολή του συνόλου της αξίας αναλώσιμων υλικών και στην συνέχεια την είσπραξη του ποσού που κατέβαλε από τις υπηρεσίες παροχών υγείας, στις περιπτώσεις που εκδίδονταν παραπεμπτικά από πιστοποιημένους ιατρούς».

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η συνταγογράφηση θα γίνεται από όλους τους ιατρούς σχετικής ειδικότητας (ιατρικές μονάδες, ή ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ή θεράποντες ιατρούς πιστοποιημένους ή ιατρών Κρατικών Δομών) σε ιατρικές γνωματεύσεις, διατακτικές ή σε παραπεμπτικά.

«Με τον νέο τρόπο χορήγησης αναλώσιμων υλικών του διαβήτη, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να εξυπηρετείται από όλους τους ιατρούς (συμβεβλημένους ή μη) και θα ελέγχεται πλήρως η συνολική κατανάλωση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού προς όφελος του ασφαλισμένου», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:www.tanea.gr