Διαφώνησαν ανακριτής-εισαγγελέας για τον δεύτερο ύποπτο στην υπόθεση της Marfin

149

1/2/2013

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση και του δεύτερου υπόπτου, ενός 30χρονου, για την υπόθεση του εμπρησμού στη Marfin, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα.

Ωστόσο, προέκυψε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το κατά πόσο θα πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος και το θέμα θα λυθεί από το δικαστικό συμβούλιο. Νωρίτερα, είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ο ύποπτος για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου «Ιανός», καθώς οι μάρτυρες που κλήθηκαν στον ανακριτή δεν τον αναγνώρισαν.

Ο πρώτος κατηγορούμενος, αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο που αφορά τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατοχής εκρηκτικών και έκρηξης που, όπως διευκρινίστηκε, αφορούν την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ που είχε
προηγηθεί της Marfin.

Στον κατηγορούμενο που είναι 32 ετών, ομογενής απο το Καζακστάν, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης, δύο φορές τον μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 32χρονος αρχικά αναγνωρίστηκε από υπάλληλο του βιβλιοπωλείου να έχει ομοιότητες με έναν από τους δράστες της επίθεσης, με βάση φωτογραφίες της αστυνομίας από το πλήθος των διαδηλωτών.

Στην συνέχεια, όμως, όταν στον εν λόγω υπάλληλο επιδείχθηκαν φωτογραφίες του 32χρονου κατέθεσε ότι δεν τον αναγνωρίζει.

Το ίδιο συνέβη και με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος, αρχικά από φωτογραφίες πλήθους, έδωσε πιθανότητα «70%» να είναι δράστης της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο ο 32χρονος, αλλά εκ των υστέρων δεν τον αναγνώρισε.