Αρακάς Λαδερός

2

6/2/13

Αρακάς Λαδερός

Υλικά:

1/2 κιλό αρακά

1 μεγάλη πατάτα

2 καρότα

1 κρεμμύδι

ελαιόλαδο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 ποτήρια vερό

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

Βάζετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Αφού πάρει χρώμα το κρεμμύδι, ρίχνετε στην κατσαρόλα την πατάτα, τα καρότα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε νερό, τον πελτέ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση.

Έπειτα ρίχνετε τον αρακά και συμπληρώνετε αν χρειάζεται λίγο νεράκι.

Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το αφήνετε να βράσει για 30′ με 40′.

Στο τέλος εάν θέλετε προσθέτετε και λίγη ρίγανη.