30/1/2013
Υλικά
Για το γλάσο σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και βάζετε αρχικά τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, το νερό και το κακάο. Τα αφήνετε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και να ομογενοποιηθούν τα υλικά (πριν να βράσει), και αφαιρείτε από τη φωτιά. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, μια μικρή πρέζα αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο τηγάνι (εκτός φωτιάς) κι ανακατεύετε καλά μέχρι το σιρόπι κακαόυ να απορροφήσει καλά όλο το μίγμα αλευριού. Τέλος, στο μπολ που χρησιμοποιήσατε και πριν για το αλεύρι, χτυπάτε λίγο το αυγό με το γάλα και τη βανίλια και ρίχνετε κι αυτό το μίγμα μέσα στο τηγάνι σας, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά τα υλικά στο υπόλοιπο μίγμα σας (σε αυτή τη φάση το μίγμα σας, ενώ ήταν πιο σφιχτό, θα ξανααραιώσει λίγο και θα απλώσει σε όλο το τηγάνι). Βάζετε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-16 λεπτά (σε περίπτωση που το τηγάνι σας έχει πλαστική λαβή καλύψτε τη αρχικά με χαρτί ψησίματος και μετά με αλουμινόχαρτο). Βγάζετε από το φούρνο κι αφήνετε τη σοκολατόπιτα για 10-15 λεπτά να κρυώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάστε το γλάσο βάζοντας σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη σκόνη κακάο, τη μαργαρίνη και το γάλα. Μόλις λιώσει η μαργαρίνη και ενοποιηθούν τα υλικά ρίχνετε μέσα και τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τα σπασμένα φιστίκια. Μόλις ενοποιηθεί και η ζάχαρη με τα υπόλοιπα υλικά αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε το γλάσο πάνω στη σοκολατόπιτα! Καλή σας απόλαυση!