Μεγάλη αύξηση των αναπνευστικών προβλημάτων λόγω αιθαλομίχλης

180

31/1/2013

Η ιδιαίτερα αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει τη συρροή στα νοσοκομείo ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα, γράφει σήμερα ο Τύπος. Ο αριθμός των κρουσμάτων πνευμονικών προβλημάτων και αναπνευστικής δυσχέρειας αυξήθηκαν κατά 20% στο Πεκίνο σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Πρωινό του Πεκίνου.

Με αναπνευστικά προβλήματα εισήχθη το 50% των ασθενών στα έκτακτα περιστατικά μεγάλου νοσοκομείου για παιδιά, διευκρίνισε η εφημερίδα. Η κινεζική πρωτεύουσα ασφυκτιά τις τελευταίες ημέρες μέσα στην πυκνή αιθαλομίχλη, ενώ η κατάσταση είναι ελαφρά βελτιωμένη σήμερα το πρωί. Η πρεσβεία των ΗΠΑ που κάνει μετρήσεις και δημοσιεύσει τον δικό της δείκτη ποιότητας της ατμόσφαιρας, ανέφερε ότι το επίπεδο είναι “πολύ κακό για την υγεία” σήμερα το πρωί (έναντι του “επικίνδυνου” επιπέδου που ήταν χθες), ενώ οι δημοτικές αρχές κάνουν λόγο για “ελαφρά ρύπανση” στο Πεκίνο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας πάντως δεν εμπιστεύονται τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η κυβέρνηση για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ακόμη και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ζήτησαν από τις αρχές περισσότερη διαφάνεια στο θέμα αυτό. Ενόψει των ετήσιων εορτασμών για το νέο κινεζικό έτος συζητείται από τις αρχές η πιθανότητα να απαγορευτούν τα παραδοσιακά πυροτεχνήματα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η ατμόσφαιρα με δισεκατομμύρια πρόσθετα σωματίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, οι αρχές δεν έχουν αποφασίσει επί του παρόντος αν θα απαγορεύσουν τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά που πετούν οι Κινέζοι για να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα και να γιορτάσουν την αρχή του νέου σεληνιακού έτους, το οποίο φέτος πέφτει στις 10 Φεβρουαρίου.

Πηγή:www.Real.gr