Γλώσσες με λαχανικά και τρούφα ή μανιτάρια πορτσίνι

7

31\1\13

2 γλώσσες (ψάρι)

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

1 πατάτα

1 κολοκυθάκι

10 γραμ. πράσο ή κρεμμύδι

100 γραμ. μαρούλι

50 γραμ. καρότα

3 φύλλα λάχανο

50 γραμ. σπανάκι

¼ ποτήρι λευκό κρασί

αλάτι

50 γραμ. μαύρη τρούφα ή φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι.

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Καθαρίζουμε την πατάτα και τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια.

 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

 

Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε για 10 λεπτά.

 

Βγάζουμε τα λαχανικά από το σκεύος αλλά αφήνουμε τα υγρά, τοποθετούμε τις γλώσσες (χωρίς το δέρμα τους) προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε για ακόμα 10 λεπτά γυρίζοντας μία φορά.

 

Ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο σκεύος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά.